Brugklastraining

Met zelfvertrouwen naar de brugklas!
Een nieuwe school, geen vaste juf of meester meer, introductiedagen, een nieuwe klas, meer huiswerk, het gebruik van social media, groepsvorming, zelfbeeld, nieuwe kinderen en nieuwe docenten. De overstap van de basisschool naar de brugklas is voor alle kinderen uit groep 8 spannend. Gelukkig bestaat er tegenwoordig de brugklastraining van Villa Reusachtig!

Een goede voorbereiding is 90% van het succes
Na de 1-daagse training ‘Naar de brugklas’ is jouw kind sociaal-emotioneel sterker, legt hij of zij gemakkelijker nieuwe contacten, heeft je kind een slimme manier geleerd om huiswerk te plannen en te maken en gaat je zoon of dochter verstandig met social media om.  Leuk is dat er in de training veel plezier wordt gemaakt, ze krijgen de kans om nieuw geleerde vaardigheden direct in de praktijk te oefenen en elkaar daarbij te helpen.

WhatsApp-terreur
Wist jij dat 94 procent van alle 12 tot 17 jarigen WhatsApp gebruikt? 40 procent is actief op Snapchat en 47 procent gebruikt Instagram. Hoe ga je om met online pesterijen, sexting en happy-slapping filmpjes? Wat kun je beter wel en beter niet online doen? En wanneer vraag je om hulp? Bij wie kun je dan terecht? Speciale gast in de brugklastraining is mediacoach Dédée Voogd. Zij geeft super handige tips waardoor jouw kind zich ook online staande houdt.

“Ik zie dat onze dochter met plezier de overstap heeft gemaakt. Als ik met haar praat over social media, merk ik dat ze zich bewust is van de risico’s. Ik ben trots dat ze zich zo goed staande weet te houden op een grote scholengemeenschap.”

Wendy Keizer

De dag zelf
De duur is 1 dag en vindt in de zomervakantie plaats. Hierdoor is je zoon of dochter voorbereid vóór de start van het nieuwe schooljaar.

Onderwerpen die aan bod komen

  • Contacten leggen, En…groepsvorming hoe ga je ermee om? 
  • Nee, zeggen mag; 
  • Zelfvertrouwen;
  • Verstandig omgaan met social media;
  • Plannen en maken van huiswerk;
  • Durf vragen te stellen in je nieuwe klas, op een docent afstappen. 

Wanneer starten?
De training ‘Naar de brugklas’ gaat van start in de zomervakantie. Informeer naar de startdata of kijk op de kalender hiernaast of op de homepagina.

Investering
De kosten voor de training bedragen  €98,- (incl. BTW). Dit is inclusief materialen.

531 kinderen gingen je voor
Meld je kind nu aan voor de brugklastraining zodat ook jouw zoon of dochter uitstekend voorbereid de overstap maakt!