Hypnose bij kinderen en jongeren

Bij hypnose ben je in een trance waarbij je de aandacht op een bepaald onderwerp richt. Het hier en nu wordt even minder aanwezig. Je kunt het vergelijken met het kijken naar een spannende film. Je aandacht is gericht op die film en je omgeving ben je even “kwijt”. Je hoort bijvoorbeeld wel dat je vader of moeder je roept maar het komt toch net niet helemaal binnen.

Door deze gerichte aandacht komen onze gedachten tot rust, waardoor er beter contact kan worden gemaakt met ons lichaam om aan onze gezondheid te werken. Hypnose wordt in ziekenhuizen steeds meer toegepast. Het gebruik van hypnose voor therapeutische doeleinden wordt hypnotherapie genoemd. Hypnotherapie bij kinderen en jongeren is een kortdurende en doeltreffende behandeling bij het verwerken van trauma’s, het versterken van het zelfvertrouwen en weerbaarheid, en het leren omgaan met pijn of angst.

Lichamelijke klachten
Hypnotherapie bij kinderen en jongeren is effectief bij vrijwel alle soorten pijn, bijvoorbeeld bij artritis. rugklachten of hoofdpijn. Hypnotherapie kan symptomen verlichten en de effecten verminderen van chronische klachten, zoals een prikkelbare darm, hooikoorts, allergieën, wratten, astma en eczeem.

Psychische klachten
Hypnotherapie bij kinderen en jongeren wordt succesvol ingezet bij bijvoorbeeld het overwinnen van (faal)angst, spanningen, een laag zelfbeeld of bedplassen. De therapie kan tevens helpen bij verslaving aan gamen. Hypnotherapie kan ook worden ingezet om tot prestatieverbetering te komen op school. 

Hypnotherapie