Lezing: Behandeling van kinderen met astma met hypnotherapie

Astma bij kinderen is zonder meer een vervelende aandoening. Rond de 115.000 kinderen in Nederland leiden aan astma. De reguliere behandeling hiervan bestaat in hoofdzaak uit het toedienen van (zware) medicijnen. Deze medicijnen kunnen zeer ongewenste bijeffecten hebben zoals extreme boosheid en driftbuien.

Unieke en effectieve aanpak voor genezing van kinderen met astma door hypnotherapie
Uit veelvuldig psychologisch onderzoek naar kinderastma blijkt een duidelijk verband tussen astma en de hechtingsrelatie die deze kinderen hebben met hun moeder. Kinderen die vlak na de geboorte fysiek van de moeder zijn gescheiden of waarvan de moeder een heftige emotionele gebeurtenis tijdens de zwangerschap of kort na de bevalling heeft meegemaakt, hebben duidelijk vaker astma dan kinderen waarbij dit niet speelt. 

De gerenomeerde Amerikaanse psycholoog Dr. Antony Madrid ontdekte dat als de hechting tussen moeder en kind is gerepareerd, de astma in 80% van de gevallen verdwijnt. Het herstellen van deze hechting gebeurt met behulp van hypnose. De hypnotherapie bestaat uit een drietal afspraken met de volgende aandachtspunten: het opsporen van de hechtingsproblemen, deze gebeurtenis(sen) en emoties een plek geven en het creëren van een nieuwe ‘ideale’ zwangerschap en geboorte in de beleving van de moeder.

Kinder- en jeugdtherapeut Robin van Leuffen van Villa Reusachtig te Gouda en Hilversum, werd door Dr. Antony Madrid persoonlijk opgeleid in deze therapeutische aanpak. En met veel succes: 

“De moeder belde mij drie dagen na onze laatste sessie op en vertelde dat haar zoon aan het voetballen was en helemaal symptoomvrij was. Vier maanden later liet ze weten dat haar zoon nog steeds volledig gezond was.”

Wanneer bijeenkomst?
Er vinden meerdere keren per jaar lezingen plaats. Informeer naar de eerstvolgende data, of kijk op de kalender hiernaast of op de homepagina.

Investering
De kosten voor de lezing bedragen €10,-